16. oktober – svetovni dan hrane, 2017

Ob svetovnem dnevu hrane smo na šoli pripravili razstavo in degustacijo sezonskega sadja in zelenjave. Dijaki so  v okviru  Zdrave šole, pod mentorstvom prof. Marte Meze ,prinesli žižule, granatna jabolka, kostanj, kutine, čičeriko, šajoto, grozdje, kaki, jabolka, korenje, papriko…..Spekli so tudi korenčkovo pecivo.

 

 

 

 

 

 

Dijaki 1.bGTT oddelka, pod mentorstvom prof. Nataše Valenčič Pogačnik, so  izvajali meritve stanja hranjenosti in računali celodnevne energijske potrebe  dijakom in ostalim zaposlenim na šoli . Določali so indeks telesne mase, merili obseg pasu v višini popka, merili krvni tlak. Izračunali pa so tudi energijo bazalnega metabolizma in celodnevne energijske potrebe.

 več v KRONIKI  

(Skupno 451 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost