V nedeljo, 24.03. 2019,  smo z vlakom odpotovali v Italijo na enotedensko izmenjavo dijakov in učiteljev, vključenih v projekt Erasmus+: Sports and healthy food for inclusion. Potovali smo iz Trsta mimo Bologne do Ancone. Dijaki so se namestili pri družinah gostiteljicah.

V ponedeljek, 25.03.2019, smo  v dopoldanskem času igrali nogomet, odbojko in badminton. Sledile so  ppt  predstavitve o primerjavi cen med zdravo in nezdravo hrano ter o razliki v prehranskih navadah dijakov, udeležencev projekta Erasmus+: Sports and healthy food for inclusion (16 dijakov) in ostalimi dijaki naše šole. Intervjuvali smo 123 dijakov naše šole. Zvečer smo se pomerili v bowlingu.

V torek, 26.03.2019, smo imeli laboratorijske vaje. Določali smo količino vitamina C v pomarančah in limonah in količino maščob v dveh vrstah čipsa. Popoldan pa smo si ogledali mesto Jesi. Obiskali smo staro mestno jedro, mestno obzidje, palačo Pianetti  z razstavo slik renesančnega umetnika Lorenza Lotto in palačo Signoria, v kateri je stara in moderna knjižnica.

V sredo, 27.03.2019, pa smo se naučili osnov orientacije v naravi s pomočjo kompasa.

V četrtek, 28.03.2019, smo si ogledali jame Frasassi in imeli treking po krajinskem parku v Gengi.

V petek, 29.03.2019,  pa smo bili ponovno v laboratoriju. Imeli smo delavnico senzorične analize živil in delavnico pridobivanja in uporabe eteričnega olja rožmarina. Dan smo zaključili z zabavo na šoli.

V soboto, 30.03.2019, pa smo odšli domov polni vtisov, novih znanj, novih prijateljstev in lepih spominov.

Vse ostale slike so v Kroniki.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)