FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ROKOMETU ZA DIJAKINJE, šol. leto 2018/2019

V Celju so naša dekleta sodelovala na zaključnem turnirju srednjih šol. Poleg domače ekipe  1.Gimnazije Celje, so sodelovale še ekipa Gimnazije Ormož, ekipa Športne gimnazije Šiška iz Ljubljane, ter Srednja šola Izola.

V prvi tekmi smo odigrali dobro z  domačo ekipo, vendar v napadu slabše realizirali. Tako je domača ekipa zmagala. Žal se je ob koncu tekme poškodovala naša najboljša strelka te tekme, Sara Hodžić, zato na drugi tekmi ni zaigrala.

V drugi tekmi je ekipi Športna gimnazije Šiška po zaostanku proti Gimnaziji iz Ormoža, uspel preobrat v sredini drugega polčasa, tako, da je tekmo obrnila v svojo korist.

V tekmi za TRETJE MESTO smo se pomerili z ekipo Gimnazije iz Ormoža. Srečanje je bilo zelo izenačeno, rezultat pa pogosto poravnan vse do zadnjih 15 sekund srečanja, ko sta sodnika dosodila  7-metrovko za ekipo iz Ormoža. Uspešna realizacija jim je prinesla končno 3. mesto. Škoda, da smo pri realizaciji med tekmo zastreljali dve 7- metrovki. Pohvaliti pa velja vsa naša dekleta za srčnost in borben pristop v obrambi, ter prikazano učinkovito igro v napadu. Tako nam je pripadlo 4. mesto v državi, kar je vsekakor zelo lep uspeh.

 

KONČNI VRSTNI RED:

1.    mesto I. GIMNAZIJA V CELJU
2.   mesto GIMNAZIJA ŠIŠKA
3.   mesto GIMNAZIJA ORMOŽ
4.   mesto SREDNJA ŠOLA IZOLA – SCUOLA MEDIA ISOLA

V lepem športnem objektu in dobri organizaciji je celotno srečanje potekalo nemoteno. Ekipe so prikazale zelo borbena in izenačena srečanja, ter visoko raven rokometnega znanja in telesne pripravljenosti. Kljub borbeni igri so bile tekme odigrane s fair play pristopom.

Pohvaliti velja tudi naše navijače, ki so glasno spodbujali  igralke in lepo popestrili celotno dogajanje.

(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost