Naši dijaki gastronomskih smeri so poslancem in ostalim zaposlenim v Državnem zboru RS na novoletnem sprejemu 19.12.2018 postregli s sadnim kruhom in poticami, ki so jih pripravili sami. Svečan dogodek se je nadaljeval z okroglo mizo »TRENDI IN IZZIVI V GASTRONOMIJI, PETZVEZDIČNO DOŽIVETJE«.

Cilji, ki so si jih zastavili udeleženi poslanci, predstavniki ministrstev, priznani strokovnjaki in mentorji s področja gostinstva in turizma so bili:

  • poklice v gastronomiji bolj približati mladini in poudariti znanja zaposlenih v gastronomiji,
  • opozoriti na izjemne dosežke dijakov, učiteljev mentorjev, strokovnjakov, na različnih tekmovanjih s področja gastronomije, ki pripomorejo k prepoznavnosti in promociji poklica,
  • povezati se z vsemi, ki lahko vplivajo na razvoj gastronomije v Sloveniji; skupaj poiskati predloge soustvarjanja 5-ZVEZDIČNEGA DOŽIVETJA v Sloveniji za goste-turiste; krepiti zavest o naši bogati gastronomski dediščini in o tem, da nam le skupaj lahko uspe.
(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)