Pričetek šolskega leta 2021/2022 in razpored prvega šolskega dne

Spoštovani dijaki, spoštovani starši,

kot kaže, bomo srednje šole in dijaški domovi v novem šolskem letu pričeli izvajati izobraževanje po modelu B-SŠ. V šolo in dijaški dom bodo vključeni vsi dijaki ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Izvajanje pouka po modelu B-SŠ ne pomeni običajnega pouka in običajnega življenja v dijaškem domu.

V skladu s splošnimi in higienskimi priporočili se je potrebno predvsem organizacijsko prilagoditi.

Na šoli in v dijaškem domu smo posodobili protokole obnašanja v splošnih in specializiranih učilnicah, na hodnikih, v garderobah, v sanitarijah, pri športni vzgoji, v dijaških sobah, v domski jedilnici in pri preostalih dejavnostih.

S protokoli boste dijaki temeljito seznanjeni 1. septembra ob prihodu v šolo in dijaški dom. Posebno pozornost protokolom bodo učitelji namenili tudi pri rednih urah pouka.

Zelo pomembno je, da v šolo prihajate le popolnoma zdravi dijaki.

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe je za vse dijake priporočeno prostovoljno tedensko samotestiranje. V lekarnah so vsem dijakom na voljo brezplačni testi, ki jih lahko dvignete z veljavno kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja. 

Ob pozitivnem rezultatu samotestiranja obvestite svojega zdravnika in dokler ne opravite PCR testa, ostanete doma.

Prosimo vas, da se vsi tisti, ki virusa niste preboleli ali niste cepljeni, odločite za samotestiranje in nam tako pomagate pri preprečitvi širjenja virusa na šoli.

V obdobju koronavirusa smo se naučili temeljito skrbeti za higieno rok, v zaprtih javnih prostorih nosimo maske in skrbimo za socialno distanco. Tudi v šoli je v skladu s trenutnim odlokom Vlade obvezno nošenje mask. Brez maske vstop v šolski prostor ni mogoč.  

Na šoli bomo v največji možni meri poskušali preprečiti mešanje dijakov med seboj.

Za pouk splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnoteoretičnih modulov smo vsakemu oddelku določili matično učilnico.

V šolo morate prihajati točno, saj se po šoli ne boste mogli neomejeno gibati.

Med odmori ne boste zapuščali učilnice. Malicali boste v razredu.

Naročenim na šolsko malico bomo lahko glede na priporočila zagotavljali le hladen obrok. Tistim, ki se na šolsko malico niste naročili, priporočamo, da si jo prinesete s seboj v šolo.

Za dijake, ki boste bivali v dijaškem domu, so vzgojitelji že pripravili razporede bivanja po dijaških sobah. Zaradi omejitev, ki nam jih nalaga NIJZ in zasedenosti dijaškega doma, bomo zelo težko ustregli vašim dodatnim željam po izbiri sobe in sostanovalcev.

Spoštovani dijaki, spoštovani starši, izvajanje pouka v šolskih prostorih je za vse izjemnega pomena, zato si  s skupnimi močmi prizadevajmo  za čim boljše obvladovanje virusa.  Pozitivna energija in dobra volja nam bosta pri tem v veliko pomoč.

Hvala.                                                                                                                                                                    Adelija Perne, ravnateljica

(Skupno 1.305 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost