PROJEKTNI DNEVI ZA PROGRAM PREDŠOLSKA VZGOJA

»ŠOLA IN OKOLICA«

 1. PV – Dijaki so sami načrtovali pot po Izoli in pripravili vodenje po ulicah in po ključnih kulturno zgodovinskih spomenikih Izole, tako kot bi to pripravili za vrtčevske otroke.

Povezovala sta se IKT in USI L.

 

»ŠOLA V VRTCU«

Delavnice v sodelovanju z JSKD območna izpostava Izola so bile objavljene v Primorskih novicah in v Napovedniku JSKD.

 1. PV – Dijaki so pri USI L, na začetku oktobra, sestavili skupine in načrtovali delo in dejavnost za izvedbo delavnic. V času projektnih dni so izdelali rekvizite, pripravili motivacijo in se naučili voditi delavnice. Dijaki so z delavnicami obiskali vrtec Livade, vrtec Školjka. Za zasebni vrtec Zavod otok otrok so delavnice izpeljali v Sončni dvorani v sodelovanju z JSKD območna izpostava Izola.

Povezovali so se naslednji predmeti in moduli: SLO, ANG, ITA, MAT, GEO, ZGO, USI L, USI G, USI P.

 

»VRTEC NA OBISKU«

 1. PV – Dijaki so pri USI L, od začetka šolskega leta, sestavili skupine, si razdelili vloge in napisali igro, razmišljali o sceni in rekvizitih, kostumih in o igri. V času projektnih dni so izdelali sceno, rekvizite, se naučili vloge in igranja glasbenih spremljav ter petja. Avtorsko igro »Igrajmo se igrajmo« so odigrali za 1., 2. in 4. PV, za zasebni vrtec Zavod otok otrok, Vrtec Mavrico Livade in enoto Školjka, za ravnatelje na obisku, ter v popoldanskem času za starše.

Mentorji, ki so pripomogli k uspešnosti igre so Vesna Starman, Maja Jež, Vinko Kralj, Marlene Zorjan Hrovat, Hedvika Ravnik.

 

»PROMOCIJA ŠOLE«

O delavnicah na OŠ Koper je bilo objavljeno na spletni strani OŠ Koper in na spletni strani SŠ Izola.

 1. PV – Dijaki so pred dnevom odprtih vrat delali na promociji šole. Obiskali so OŠ Koper, kjer so izvajali delavnice za osmošolce. Učenci so pod vodstvom dijakov ustvarjali v LIKOVNI, GLASBENI, PLESNI delavnici in v delavnici IGRE. Delavnice so potekale od 8.20 do 12.30. Na koncu je bil zaključni nastop »Povodni mož v klasični in sodobni izvedbi«, ki so si ga ogledali vsi osmošolci v avli šole. Tema je bila izbrana na podlagi učnega načrta za OŠ.

Povezovali so se moduli USI L, USI G, USI P, IGO in splošnoizobraževalni predmeti SLO, PPD. Mentorji so bili Vesna Starman, Marlene Zorjan Hrovat, Hedvika Ravnik, Vinko Kralj.

Koordinatorka projekta med šolama je bila Hedvika Ravnik.

Dijaki 4. PV so promovirali program na dnevu odprtih vrat. Uredili so stojnico in v razredu predstavili izvedbo delavnic na OŠ Koper. Za obiskovalce so v plesni učilnici zaigrali tudi eno izmed štirih avtorskih igric »Sonce v srcu«, ki so jih pripravili v času lanskega projektnega tedna.

Dijaki 4. PV so imeli še dva nastopa z isto avtorsko igro »Sonce v srcu« v vrtcu Morje Lucija. Igro so si ogledali tudi otroci enote Ježek in otroci vrtca z Italijanskim učnim jezikom La Coccinella.

Skupaj je bilo 13 nastopov:

 • OŠ Koper, 18. 10. 2018;
 • Vrtec Morje (dva nastopa), 19. 10. 2018;
 • Delavnice v Vrtcu Školjka, 24. 10. 2018;
 • Igrica na dnevu odprtih vrat, 25. 10. 2018;
 • Delavnice v Vrtcu Livade, 26. 10. 2018;
 • Delavnice v Sončni dvorani, 6. 11. 2018;
 • Igrica dijake programa PV, 8. 11. 2018;
 • Igrica za Zavod otok otrok, 8. 11. 2018;
 • Igrica za Vrtcu Livade, 8. 11. 2018;
 • Igrica za Vrtcu Školjka, 12. 11. 2018;
 • Igrica za ravnatelje na obisku – projekt EAPRIL, 12. 11. 2018;
 • Igrica za starše, 12. 11. 2018.

 

Hvala vsem profesorjem za razumevanje in vloženi trud. Hvala dijakom za uspešno izvedeno delo. Hvala tudi vrtcem in vsem sodelujočim za omogočeno priložnost sodelovanja. Veselimo se izjemnih in enkratnih izkušenj, ki jih imamo z mladim občinstvom.

Vodja projektnega dela:  mag.  Marlene Zorjan Hrovat

 

(Skupno 967 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost