Zlato priznanje na 21. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma 2024

V sredo, 31. januarja 2024, je na sejmu Alpe-Adria potekal mednarodni festival Okusni zakladi, ki ga vsako leto organizira TZS.

Na festivalu je sodelovalo 28 ekip iz Slovenije in tujine, ki so na inovativen način predstavile kulinarični spominek. Kandidati so morali pripraviti pisno nalogo, izdelati promocijski spot in produkt predstaviti na turistični tržnici v času sejma Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tekmovanja so se udeležile naše dijakinje iz 4. GTT: Ana Marinšek, Ema Šinigoj Čotar in Katrina Golotič Faganel, pod mentorstvom prof. Katje Eržen. Iz lokalnih sestavin so pripravile kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro, ki so ga poimenovale istrska manjada. Z domačo figovo marmelado, oljčnim namazom, posušenimi krhlji kakija, grozdnim sokom in belimi kristalčki solnega cveta, položenimi v leseno ladjico – batano, si prizadevajo izboljšati prepoznavnost destinacije. Hkrati želijo ljubiteljem istrske kulinarike ponuditi izvrstno darilo, ki jih bo vedno znova spomnilo na značilne istrske okuse.

Dijakinje so osvojile zlato priznanje. Zahvaljujemo se jim za uspešno zastopanje šole in čestitamo za doseženi rezultat.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost