16. oktober, Svetovni dan hrane

16.oktobra, smo na Srednji šoli Izola obeležili Svetovni dan hrane, ki je potekal pod sloganom

NAŠA DEJANJA SO NAŠA PRIHODNOST.

Gre za globalno ozaveščanje in izvajanje aktivnosti za zmanjševanje lakote v svetu ter zagotavljanje raznolike in kakovostne hrane za vse.

Ta dan nas opominja, da se mora naš odnos do hrane spremeniti. Bolj kot cena hrane je pomembna njena kakovost. Zavedati se moramo, da z odvrženo hrano obremenjujemo tudi naše okolje.

Na šoli smo pripravili razstavo in degustacijo lokalnega, sezonskega sadja in zelenjave ( por, ohrovt, cikorja, rabarbara, jabolka, žižole, mandarine, granatna jabolka, grozdje, fige..), domače manj sladke marmelade iz hrušk, sliv, ringlojev, malin, ingverja, borovnic, češenj, kumkvata…Poizkusili smo lahko tudi polnozrnati in pirin kruh z drožmi, metin čaj in jabolčnik.

Istočasno pa so nas dijaki 4.aGTT ozaveščali o nezdravi hrani. S pomočjo aplikacije » Veš, kaj ješ?« so ugotavljali prehranski profil za vode z okusi, energijske pijače, čokolade, sadne jogurte in druge mlečne napitke, sadno-žitne rezine.

Aktivnosti so potekale pod mentorstvom prof. Marte Meze in prof. Nataša Valenčič Pogačnik.

več slik v Kroniki

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost