21. mednarodni festival Več znanja za več turizma 2024

V sredo, 31. januarja 2024, bo na sejmu Alpe-Adria potekal festival na temo Okusni zakladi, ki ga vsako leto organizira TZS.

Na mednarodni festival so se prijavile tudi naše dijakinje iz 4.GTT: Ana Marinšek, Ema Šinigoj Čotar in Katrina Golotič Faganel, pod mentorstvom prof. Katje Eržen. Dijakinje tekmujejo s pisno nalogo, izdelavo promocijskega spota in predstavitvijo kulinaričnega spominka, ki bo potekala na turistični tržnici v času sejma Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Naloga temelji na tržnem pristopu, ki služi za oblikovanje celovitega kulinaričnega spominka in ima potencial dejanske uresničitve z izdelanim trženjskim načrtom. Ustvarile so kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro, ki so ga poimenovale Istrska manjada. Iz lokalnih sestavin so pripravile domačo figovo marmelado, oljčni namaz, posušene krhlje kakija, grozdni sok in dodale bele kristalčke solnega cveta. Ročno so izdelale leseno ladjico batano, ki so jo uporabljali izolski ribiči, vanjo so položile svoje slastne dobrote. Z oblikovanjem kulinaričnega spominka dijakinje želijo izboljšati prepoznavnost destinacije, ljubiteljem istrske kulinarike pa ponuditi primerno darilo, ki jih bo vedno znova spominjalo na tipične istrske okuse.

Za videospot lahko glasujete na spletni strani TZS https://turisticna-zveza.si od 24. do 31. januarja (glasujete s klikom na gumb Oddaj svoj glas, ki se nahaja ob posnetku).

Dijakinjam želimo uspešno zastopanje šole na 21. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost