Državno tekmovanje iz vodenja, september 2017

priznanje

4.10.2017 je bilo v  Kopru Državno tekmovanje »Mladi turistični vodnik«, ki ga organizira TZS, v sodelovanju z MŠŠ. Tekmovanje je predvidevalo aktivno vodenje skupine od “vrat Muda”, preko Prešernovega trga, Župančičeve ulice, Čevljarske ulice, preko Titovega trga in trga Brolo, Kidričeve ulice, Carpaccevega trga in promenade do mestnega kopališča. Skupaj 12 odsekov.

Na tekmovanje se je uvrstilo 17. tekmovalcev. Med njimi  tudi naši dijakinji Lena Jež in Tina Suban, dijakinji 4.aGTT. Njuna mentorica je bila M.Laslo.

Pogoj za uvrstitev je bil uspešno pripravljen načrt vodenja na regijskem tekmovanju.Vsak kandidat je izžrebal odsek, ki ga je potem aktivno vodil.  Naši dijakinji sta se dobro pripravili, svojo nalogo na aktivnem vodenju tudi uspešno opravili, žal pa nista bili med prvimi tremi. Vodenje je ocenjevala 3.članska komisija, sestavljena iz lokalnega turističnega vodnika, turističnega vodnika, ki ga je dodelilo društvo turističnih vodnikov Slovenije in  predstavnika gospodarske turistične zbornice.

več v KRONIKI

 

 

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost